Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La Residència Onze de Setembre celebra el Carnestoltes al ritme de Països del Món


El passat dilluns 5 de febrer començava la setmana del Carnestoltes. Enguany la temàtica de la residència Onze de Setembre, que gestiona Pere Mata Social, era Països del Món. Per començar aquestes consignes calia portar un complement al cap que deixés veure que ja s’acostava el Carnestoltes. Molts eren els residents que s’orientaven en veure aquests primers complements.

Per dimarts 6 tots ens posàvem la roba a l’inrevés i el dimecres una bandera ens pintàvem a la cara per anar ambientant-nos.

El dijous 8 es celebrava de manera oficial el dia del carnestoltes amb múltiples nacionalitats: mexicans, francesos, espanyols, italians, japonesos, xinesos,... Tots tenien un lloc a la Residència Onze de Setembre. Al matí es va recórrer a ritme de música tot el centre per a contagiar de l’esperit festiu als residents. A la tarda era el solista Joan Sanjust qui amenitzava amb els seus cants perquè tots poguéssim ballar i passar una estona divertida.
 
El divendres 9 de febrer, amb un mitjó de cada color, es cuinava una recepta de pastissos de poma amb pasta de full. Els residents posaven ingredients, tallaven les pastes fullades i ho deixaven tot preparat  per a entrar al forn i poder-lo gaudir al berenar.
 
El dilluns continuava la temàtica de carnestoltes a ritme de bingo musical de països. Personatges famosos, edificis mítics o menjars tradicionals representaven països que feien cantar Bingo! Va  ser molt divertit endevinar els països a través de les imatges.
 
El dimarts 13, sense supersticions, fèiem moure el “paraigua” amb milions de boles de colors a ritme de música típica de diferents països i generacions. Es reflectia l’entusiasme a les cares dels residents, que sempre veuen un bon moment per a ballar i gaudir de la festa.
 
El final de festa arribava el dimecres 14 amb el tradicional enterrament de la sardina que va recórrer totes les plantes de la residència per a plorar la mort i posar punt i final així al carnestoltes 2024.
 
Un any més el carnestoltes va omplir d’alegria, balls i moments divertits la Residència Onze de Setembre i els residents gaudien de tots els esdeveniments que s’anaven celebrant.
 

Galeria d'imatges PMS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES