Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Pere Mata Social participa en la 8a Jornada en atenció centrada en la persona

 

El passat dia 25 de maig, es va celebrar la 8a Jornada en Atenció Centrada en la Persona (ACP) organitzada per ACRA a l’auditori del CosmoCaixa de Barcelona, que va reunir a més de 300 professionals del sector.

La inauguració de la jornada va ser a càrrec de Cinta Pascual, Presidenta d’ACRA i va comptar amb ponències i experiències dels associats.

Anna Roset, responsable de qualitat de les residències de gent gran de Pere Mata Social, va presentar el projecte Disseny i millora del Pla d’Atenció i Vida (PAIV), com a guia de la intervenció i suport a la persona gran.

Aquest nou PAIV permet un planteig d’objectius i programació d’activitats i intervencions dins el paradigma de l’ACP.

La ponència va posar de manifest les diferents estratègies treballades per la millora del PAIV com:

· La definició del contingut del PAIV.

· El disseny de l’eina informàtica i la sistemàtica de realització del PAIV per part dels professionals.

· La figura i rol del professional auxiliar referent i els professionals tècnics.

· La necessitat d’assumir riscos en el disseny del PAIV.

· La necessitat de treballar i formar els professionals amb eines observacionals que permetin detectar els potenciadors i detractors del benestar de la persona gran amb demència i deteriorament cognitiu.

· La importància d’incloure persones de l’entorn de la persona gran (familiars i amics) en la corresponsabilització d’objectius.

El projecte ha permès una millora de la satisfacció de les persones usuàries i familiars, així com un augment dels factors que potencien el benestar de la persona gran.

Pel que fa als professionals, el PAIV permet dissenyar un pla d’intervenció i d’activitats amb significat i sentit per la persona gran, que permet un assoliment més eficient i eficaç dels objectius plantejats.

La jornada va finalitzar amb un diàleg obert sobre El futur dels professionals en el desenvolupament del sector a Catalunya, a càrrec del Sr Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials i la Sra Cinta Pascual, Presidenta d’ACRA

 


Galeria d'imatges PMS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES