Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Residència Onze de Setembre: teràpia amb animals amb col·laboració d'AnimaGos

 
El passat dimecres 8 de novembre va començar a la Residència Onze de Setembre, gestionada per Pere Mata Social, la teràpia assistida amb animals. La associació AnimaGos ha començat a treballar amb gossos amb diferents perfils d’usuaris. Es realitzaran 4 sessions per grup per a valorar els resultats de la teràpia. Aquestes sessions són  setmanes i ja s’han pogut realitzar 2 amb diversos grups d’usuaris amb perfils similars en cada grup per facilitar la teràpia segons necessitats dels usuaris de la residència.
 
En un primer moment els usuaris es mostraven distants amb el gos però a mesura que avançava la sessió van ser capaços de cridar-li pel seu nom, acariciar-li, donar-li menjar, pentinar-li,...
 
Aquestes activitats assistides serveixen per disminuir l’estrès i l’ansietat, millorar l’estat d’ànim i l’atenció. També poden ajudar al reconeixement del cos, treballar la memòria, millorar les relacions interpersonals,... També s’estimulen els sentits, enviant diferents estímuls al cervell, treballant a nivell cognitiu.
 
Les sessions es desenvolupen amb alegria, ja que són molts els usuaris als quals els agraden els gossos i desitgen interaccionar amb ell. Això ha afavorit que l’activitat s’esperi amb il·lusió e format setmanal.

Galeria d'imatges PMS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES