Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Els primers dies de confinament a Villablanca i a les Residències de l’àrea de discapacitat

Els primers dies de confinament a Villablanca i a les Residències de l’àrea de discapacitat

Fa dos setmanes que poc a poc a Villablanca, Marinada, Bellissens i Bellvitge vam començar a implantar mesures de prevenció per tal d’evitar que el COVID-19 s’apropés a les nostres residències.
 
Algunes mesures organitzatives, com proveir els magatzems de productes sanitaris, higiènics i alimentaris i d’altres que consideràvem essencials per l’atenció als nostres usuaris i usuàries, es van iniciar d’una manera més natural. Tot i que pel que fa al material EPI per atendre casos probables o confirmats o per a les mesures preventives del personal (mascaretes o sabó hidroalcohol) ens estem trobant amb enormes dificultats per disposar d’aquest material, situació que estem intentant esmenar en col·laboració amb les autoritats sanitàries i el suport de Departament de TASF i Salut.
 
Altres mesures que no han estat fàcils d’implantar i gestionar, ja que alteren la vida de les persones que atenem. Aquestes han estat la anul·lació de totes les activitats lúdiques en la que participessin persones i professionals alienes a l’entitat. Una mesura per un costat positiva, limitant amb això les vies d’accés del virus al centre, però per un altre no tant positiva els nostres usuaris/es van deixar de gaudir de les trobades amb cavalls, els gossos, balls en línia, ioga, les sortides a les piscines, entre altres.
 
Una altra mesura no gens fàcil, va ser restringir i limitar les visites dels familiars als residents, aquesta mesura gens fàcil de viure per cap de les dues parts. A hores d’ara potser fàcil d’entendre però difícil de gestionar a nivell emocional. Aquestes dos mesures van tenir el seu impacte en la població que atenem, ja de per si persones amb necessitats d’atenció especial i en la que els canvis de la vida no els hi són fàcils d’incorporar. En aquesta línia s’han posat en marxa diferents eines tecnològiques per a que els residents puguin parlar i veure als seus familiars.
 
La limitació de sortides exteriors, visites, i eliminació d’actiA sota un petit recull de fotografies amb professionals i murals de les persones usuàries de les diferents unitats. El vídeo preparat per Maite Morales.vitats externes, van requerir i estan requerint per part dels equips una feina extra de contenció i treball a les residències i a diferents nivells segons els residents.
 
Va ser dissabte dia 14, quan es decretar l’estat d’alarma al país, i per tant quan les mesures de restricció a la ciutadania es limitaven i s’endurien molt més.
 
Ja portàvem unes mesures implantades i feina feta, però aquest decret va generar a Villablanca l’entrada en una setmana plena de canvis a nivell personal i organitzatiu, emocions del personal, pors, contradiccions i dubtes, instruccions del Departament canviants d’un dia a l’altre, reflexions de la direcció i canvis dins del propi centre.
 
Cal remarcar que a Villablanca (entenen com Villablanca, tota l’àrea) estem compromeses i compromesos, i estem al peu del canó en l’atenció a persones, ja que el 80 % dels nostres professionals fan atenció directa i ho fan 365 dies l’any les 24h del dia, prestant serveis essencials de suport a unes persones ja de per si vulnerables, persones amb discapacitat intel·lectual i en alguns casos amb problemàtiques derivades de salut mental.
 
És important reconèixer la feina que estan fent els nostres professionals i la sort que en tenim com a organització i la sort que tenen les persones ateses de tenir-los, són professionals que tot i no ser del sector sanitari exclusivament, estan entregats a la seva feina, amb un grau important de responsabilitat i amb experiència en el sector que es mereixen si més no aquest reconeixement escrit.
 
Continuem treballant de manera coordinada amb els Departaments de Salut i Benestar i Família per a que ens faci arribar equips de protecció per els nostres professionals.
 
El moment que ens toca viure com a societat, com a col·lectiu i com a individu es tot un repte, que ens està posant i ens posarà en situacions difícils de resoldre, posant en evidència uns valors essencials com pulcritud en la feina i en la vida individual, empatia, solidaritat, disciplina, compromís i agraïment.
 
Ens queden unes setmanes dures, en les que les emocions les tindrem a flor de pell, però continuarem gestionant i treballant aquestes des dels equips i des de les persones, continuarem gestionant el dia a dia amb la situació que ens trobem en la lluita contra el virus.
 
Com diuen i repeteixen a les nostres residències “TOT ANIRÀ BÉ” i ens ho creiem.
 
Estem segurs que aquesta etapa no ens deixarà indiferents, ens enfortirà com a Individu, Professional, Organització i Societat.
 
A sota un petit recull de fotografies amb professionals i murals de les persones usuàries de les diferents unitats. El vídeo preparat per Maite Morales.
 
 

Galería de Imágenes PMS

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS